http چیست؟
مجموعهای از قوانین و استانداردها برای انتقال درخواستها (مانند فایلهای متنی، تصاویر، صوت، ویدیو و…) در سطح شبکه وب وجود دارن که به پروتکلهای وب معروفن. یکی از این پروتکلها Hyper Text Transfer Protocol یا Http هست که موقع باز کردن یک صفحه وب شروع به فعالیت میکنه.
http به این معنیه که فایلها می تونن شامل ارجاعهایی به فایلهای دیگه باشن که باعث میشه درخواستهای اضافهای برای انتقال به سرویس دهنده ارسال بشه. در واقع مرورگر یک سرویس گیرنده اچ تی تی پیه که درخواست کاربر رو به سرور می فرسته و پاسخ رو دریافت می کنه و به کاربر نمایش میده. پس می تونیم بگیم که پروتکل http پلی بین سرور و کلاینت ایجاد می کنه.
پروتکل http به دلایل مختلفی دارای مشکلات امنیتیه و به همین دلیل در سالهای اخیر پروتکل جدیدتر و ایمنتری به نام پروتکل https بوجود اومده که ویژگیهای بسیاری نسبت به http داره و آگه به این مبحث هم علاقه دارین می تونین مقاله (https چیست؟) رو مطالعه کنین.
نحوه کار http
آگه بخوایم نحوه کار این پروتکل رو بیشتر و آسانتر مورد بررسی قرار بدیم باید به این صورت بیانش کنیم:
مرورگر کاربر در واقع نقش کلاینت رو بازی میکنه و با نرم افزاری که در سیستم سرور نصب شده، ارتباط برقرار کرده و طبق استانداردهای تعریف شده محتوا رو رد و بدل میکنه.
در این بین، درخواستهای زیادی از کلاینت (مرورگر کاربر) به سمت سرور فرستاده میشه و پاسخ اون درخواستها هم از سمت سرور به مرورگر ارسال میشه و کاربر پاسخ رو در ساختار یک صفحه سایت، یک فایل یا هر چیز دیگه ای مشاهده میکنه.
ارتباط بین کلاینت و سرور در پروتکل http از طریق پورت 80 انجام میشه. (به مجموعه اطلاعات رد و بدل شده بین دو سیستم هم نشست یا session میگن). پروتکل http موقع ارسال و دریافت، درخواستها رو رمزگذاری نمی کنه. از این جهت، به دلیل جلوگیری از هک، جعل یا سرقت اطلاعات پروتکل https جایگزین http شده است.
اصطلاحات سئو مرتبط با این لغت
https چیست؟ و تاثیر آن در سئو
ftp چیست؟ کارایی و امنیت آن