متا تگ چیست؟
ساختار کلی سایتها از کدنویسی های Html تشکیل میشه که به زبان ساده، مرورگرها وظیفه تبدیل اون به ساختاری قابل نمایش به کاربر رو بر عهده دارن. Meta Tag (متا تگ) هم یه نوع کد html برای معرفی سایت به موتورهای جستجوست که اطلاعات مهمی از سایت رو بررسی می کنه و براساس این اطلاعات به سایت رتبه میده.
این متا تگها باعث میشن هر صفحه از سایت سریعتر در موتور جستجو ایندکس و دسته بندی بشن. این مورد هم یکی از موارد اصلی در بهینه سازی سایته که خیلی از مدیران سایتها از اون غافلند!
Meta Tag ها اطلاعاتی مثل موضوع سایت، زبان، نوع زبان برنامه نویسی، توضیحات و معرفی سایت، کلمات کلیدی و دیگر اطلاعات مربوط به معرفی سایت رو شامل میشن و با ایندکس این اطلاعات در موتور جستجو باعث میشن سایت یک رتبه در Serp دریافت کنن.
این موارد شانس دیده شدن سایت رو تعیین می کنن، پس از این مبحث غافل نشید.
انواع Meta Tag
- متا تگ Robots: حاوی اطلاعات و توضیحاتی برای رباتهای خزنده و جستجوگر موتورهای جستجو – مانند: ایندکس کردن یا نکردن صفحات سایت
- تگ Title: مهمترین و پرکاربردترین تگ که در نتایج جستجو به کاربر نمایش داده میشه
- تگ Description: دومین تگ مهم برای سایت هم توضیحات سایته؛ توضیح مناسب صفحات سایت موجب افزایش ترافیک از جستجوهای ارگانیک میشه.
- تگهای Heading: این تگها موضوع مهمی در نوشتن مقالههای سایتها هستن؛ داشتن تگ h1, h2, h3, h4, h5 و h6 می تونه تو سئو مقالهها کمک زیادی کنه؛ البته 3 تگ اول برای دریافت نتیجه مناسب کافی هستن.
- تگ Link: تگهای لینک به دو صورت فالو و نوفالو وجود دارن و همانطور که در مقالههای internal link، external link و backlink صحبت کردیم از اهمیت زیادی برخوردارن.
- تگ alt: یکی از کارهایی که نویسندههای سایتها از اون غافلند، بهینه سازی تصاویر با استفاده از تگ alt هست که میتواند ترافیک ویژهای به سایت هدایت کنه.
- متاتگ keywords: این متا تگ برای توضیح کلمه کلیدی هر صفحه از سایت به کار میره و فرآیند ایندکس و دریافت رتبه بهتر رو ارتقا میده.
- متا تگ Generator: این متا تگ مشخص کننده سیستم مدیریتی سایته؛ به دلایل امنیتی بهتره این متاتگ از سایت پنهان یا حذف بشه.
- متا تگ Author: اگر سایتتون چندین نویسنده داره از این Meta Tag استفاده کنید؛ در غیر این صورت ضروری نیست.
- متا تگ Expires: این متا تگ هم اختیاریه و برای مشخص کردن تاریخ انقضای یک صفحه استفاده میشه.
- متا تگ Copyright: برای مشخص کردن حق کپی رایت هم از این متاتگ استفاده میشه.
- متا تگ Refresh: این متاتگ برای انتقال یا ریدایرکت کاربر از یک صفحه به صفحه دیگه استفاده میشه.
- متا تگ Cache Control: با استفاده از این متاتگ و دادن دسترسیهای مختلف به مرورگر، امکان کش سایت و در نتیجه باز شدن سریعتر سایت برای کاربرها رو مشخص می کنن.
اصطلاحات سئو مرتبط با این لغت
meta description (متا دیسکریپشن) چیست؟ چطور توضیحات متا بنویسیم
keyword density چیست؟ و نکات چگالی کلمه کلیدی در سئو
keyword stuffing چیست؟ و مضرات کیورد استافینگ در سئو
over optimization چیست؟ و چطور از بهینه سازی بیش از حد جلوگیری کنیم